Ga naar hoofdinhoud
Terug naar alle klantverhalen

TU Delft + Qualtrics

Hoe de TU Delft haar online opleidingen afstemt op wat studenten willen

TU Delft behaalde

Meer flexibiliteit
Verschillende enquêtes voor elke opleiding

Verbeterde opleidingsinhoud
Gebaseerd op directe feedback van studenten

100.00

Ingevulde enquêtes

Overzicht


Als onderdeel van haar activiteiten biedt de Technische Universiteit Delft meer dan veertig online opleidingen aan. De universiteit onderzoekt constant wat de deelnemers van deze zogeheten ‘Massive Open Online Courses’ (MOOC's) vinden. Om feedback van meer dan een miljoen studenten te verzamelen, met zeer uiteenlopende verwachtingen, is een krachtig onderzoeksplatform nodig dat naadloos aansluit op de online leerervaring van de studenten.

Hoe TU Delft de leerervaring voor studenten voortdurend verbetert


Opleidingen uitwerken op basis van feedback van studenten

Tot nu toe heeft het onderzoeksteam van de TU Delft meer dan 100.000 reacties verzameld, die zijn gebruikt om de opleiden beter af te stemmen op de behoeften van studenten. Daarnaast dient de verzamelde feedback als waardevolle kennisdatabase om nieuwe online opleidingservaringen te creëren.

Als één team handelen

Het onderzoeksteam analyseert de feedback en verzamelt reacties van studenten over de afzonderlijke opleidingen in een rapport voor de e-learningontwikkelaars van de universiteit. Die bekijken vervolgens in samenwerking met de betrokken docenten hoe de opleidingen voor het volgende semester kunnen worden verbeterd.

Instant feedback

De TU Delft maakt gebruik van Qualtrics-enquêtes op strategische momenten tijdens de verschillende opleidingen om studenten de mogelijkheid te bieden aan te geven wat ze van de opleiding vinden. De expertise van Qualtrics stelt de universiteit in staat creatieve manieren te vinden om vragen te stellen en gebruiksvriendelijk enquêtes te ontwikkelen die volledig in de leeromgeving zijn geïntegreerd.

Realtime inzichten verzamelen

Het onderzoeksteam is in het bijzonder positief over de mogelijkheid om vragen in real time te updaten. Dit vergroot hun mogelijkheden om bruikbare inzichten te verwerven. Zo kunnen docenten eenvoudig zelf drie tot vijf aanvullende vragen aan een enquête toevoegen, zowel voor de start van het onderzoek als daarna.

Jan-Paul van Staalduinen

Jan-Paul van Staalduinen

Project Manager Research & Visual labs

We hebben meer inzicht gekregen in wat studenten van onze cursussen vinden, waardoor we de opzet ervan hebben kunnen verbeteren.

De TU Delft is de grootste en oudste technische universiteit van Nederland. Door gratis online opleidingen aan te bieden ter aanvulling op het traditionele onderwijsprogramma, probeert de universiteit verder invulling te geven aan haar streven om waardevolle kennis over te dragen aan zo veel mogelijk mensen.

www.tudelft.nl
Delen

Industrie

Onderwijs

Regio

Europa

Bedrijfsgrootte

Kleinbedrijf

Verbeter ervaringen met Qualtrics